Your address will show here +12 34 56 78
Det fortrolige rum

 

Psykoterapi & Fodbold er et tilbud om psykoterapi over telefonen til den travle fodboldspiller, som til dagligt er til træning, i skole, på job eller bor i udlandet. Denne terapi-session bygger på de erfaringer jeg har fået gennem en lang fodboldkarriere.

 

Desværre var jeg selv blind for at opsøge den hjælp som psykoterapi er, når fodboldlivet føles svært og meningsløst. Derfor er det meget meningsfuldt for mig og en stor glæde, at jeg nu kan give det videre, som jeg ikke selv fik.

 

Undersøgelser viser en sammenhæng mellem følelsesmæssig kompetence og evnen til at dygtiggøre sig inden for et område, som f.eks. fodbold. Via psykoterapi er det mit ønske at hjælpe dig med at forstå dine følelser, så du igen bliver din egen kompetente navigatør i fodboldlivet.

Fodboldopdragelsen

 

Som fodboldspiller opdrages du til at forholde dig køligt til det, der sker omkring dig på fodboldbanen. Det er anset som en eftertragtet egenskab at forholde sig med afmålt ro overfor f.eks. provokationer fra modstanderen.

 

Sagt på en anden måde bliver du gennem fodboldkulturen opdraget til at fokusere på rationel dømmekraft og ignorere dine følelser – så du ikke dummer dig på banen. Det kan få den uheldige konsekvens, at tabubelagte, men sunde og naturlige følelser som sorg, smerte, skam og frygt også holdes tilbage.

 

Når du tilbageholder, hvordan du har det, kan dette komme til udtryk som en højere skadesfrekvens, dårlige præstationer, mindre energi, træningsmani eller du kan helt trække dig fra fællesskabet.

Det er dig, jeg har erfaring til at hjælpe

 • Dig, der har svært ved at håndtere det store forventningspres.

 • Dig, der er blevet skadet og føler dig udenfor holdet.

 • Dig, der kritiserer dig selv for at lave fejl.

 • Dig, der er et ungt talent, som mangler fodfæste i en benhård fodboldkultur.

 • Dig, der er i konflikt med klubben.

 • Dig, der oplever karrierestop-reaktioner.

Bedre præstationer

 

God følelsesmæssig fundering er centralt for, hvordan du præsterer på fodboldbanen. I en fodboldkultur med et dagligt fokus på præstation, styrke og sejr kan det være svært også at give plads til fodboldlivets sårbare sider.

 

Traditionelt set er følelser som sorg, smerte, skam og frygt tabubelagt af en fodboldkultur, som tavst opildner til mere og mere maskulinitet. Hos mændene er tonen rå og omklædningsrummet fyldt med testosteron. Jeg ønsker at gøre op med det tabu – sårbarhed er også en styrke.  

 

Mange fodboldklubber mangler den psykologiske indsigt og faglighed til at håndtere ovennævnte problematikker. Det er en skam, fordi en fodboldspiller med en god følelsesmæssig fundering vil præstere bedre på alle områder.

 

At række ud efter professionel hjælp i en vanskelig periode af fodboldlivet, er en meningsfuld og sund handling. Jeg hjælper dig med at sætte ord på, hvordan du virkeligt har det så du kan tillade disse følelser at komme til udtryk.

 

Hvad vi snakker om, bliver mellem os. Jeg har tavshedspligt. Det er dig, som er i centrum. Mit mål er at hjælpe dig gennem en svær periode af dit fodboldliv. 

 

Jeg ser frem til at modtage din opringning og begynde et frugtbart samarbejde.  

Sådan foregår det

 • Du booker en tid online.

 • Du ringer til mig på det aftalte tidspunkt, som passer ind i dit travle program.

 • Sæt dig mageligt til rette et velkendt sted, inden du ringer op.

 • Vi tager en kort hånden-på-hjertet-snak om din situation.

 • Jeg lytter og guider nænsomt med min erfaring, så du kan komme ud af en svær situation.

 • Som afrunding tilbydes du en ny tid.

Har du brug for min hjælp, kan du:

Psykoterapi

Kropsterapi

Hvilken terapi skal du vælge?

Det er individuelt, hvad der passer til dig. Overordnet set hjælper jeg dig med at finde ro gennem psykoterapi, kropsterapi eller et kombineret forløb af begge tilgange.


Kontaktformular